KIRKLARELİ / LÜLEBURGAZ - Lüleburgaz İmam Hatip Ortaokulu

Nis

Okulumuz şubeler arası voleybol turnuvamız başladı. Maçlar büyük çekişmelere sahne oluyor. Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

Mrt

Çanakkale Zaferi, şanlı tarihimizden altın bir sayfadır. Bugün bulunduğumuz yer ve geldiğimiz nokta o günlerin eseridir.

Çanakkale Savaşlarının unutulmaz kahramanı Anafartalar Grup Komutanı Mustafa Kemal'in başarısı hem burada hem de ileride başlayacak olan Ulusal Kurtuluş Savaşı'mızın ilham kaynağı olmuştur.

Okulumuz konferans salonunda 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Anma günü gerçekleştirildi.

18 Mart Çanakkale Zaferimizin 109. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, vatanımızı savunan tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Mrt

İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan, bağımsız bir ülkenin onurlu bireyleri olarak her zaman ve her yerde coşkuyla okuduğumuz İstiklal Marşı’mızın 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından bağımsızlık sembolümüz olarak kabul edilişinin 103. yıldönümünü okulumuz konferans salonunda öğretmen ve öğrencilerimizin hazırlayıp sunduğu programı gerçekleştirdik.

Mrt

Okulumuz Fen Bilimleri öğretmeni Gülnur ARSLAN'ın hem yazıp hem resimlediği okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine yönelik resimli çocuk kitabı "Bitki Sözlüğüm" çalışmasını, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Zeynep ALPTEKİN de, resimlerini çizdiği ilkokul ortaokul öğrencilerine yönelik hikaye kitapları "Hayvanlar Aleminden Masallar" ve "Uzay Muhafızları" adlı kitaplarını iİçe Milli Eğitim Müdürümüz Cihan Erdem'le paylaştılar.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında "Drama ile atasözü ve deyim anlatma " etkinliği yapıldı.

Şbt

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi "şubat ayı etkinliklerinden Anlat Bakalım oyunu etkinliği yapıldı .

Anlat Bakalım Nasıl Oynanır?

1. Öğretmen, sınıfı A ve B olmak üzere iki gruba bölmelidir.
  2. Gruptan bazı öğrenciler sözcü olarak belirlenmelidir. Öğretmen, anlatılacak kelimeyi sessizce sözcünün kulağına söylemeli ve sözcüğü anlatması için bir dakika süre vermelidir.
  3. Verilen sürede sözcü mimikleriyle ve beden dili yardımıyla kelimeyi anlatmaya çalışmalıdır.
  4.  Verilen sürede ilk grup kelimeyi bilemezse ikinci gruba söz hakkı verilir.
  5.  En çok puanı alan grup öğretmen tarafından değişik şekillerde ödüllendirilebilir

Ock

Milli Eğitim bakanlığımız tarafından düzenlenen etkinlik haftası kapsamında okul aile birliğimizin hazırladığı kermes etkinliğimizi yaptık.

Ock

Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüz tarafından her yıl düzenlenen Mesleki Yarışmalarda bu yıl da gelenek bozulmadı.

Öğrencilerimiz "Genç Nida Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması" ve "Genç Bilaller Güzel Ezan Okuma Yarışmasında" İl birincilikleri aldılar.

Öğrencilerimizi ve onları yetiştiren öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz.

Kas

Okulumuz öğrencileri ilçe genelinde yapılan deneme sınavlarinda başarılı oldular. Her sınıf kademesinde üstün başarı gösteren öğrencilerimize belgeleri sunuldu. Başarılarının artarak devam etmesini temnni ederiz.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında okulumuzda pano çalışması,Bilen Oturur Etkinliği, Türk klasikleri kitaplarından birkaç kitap seçildi ve  ogrencilere okuması için verilmesi ve Yunus Emre ile ilgili afiş yarışması düzenlenip okul birincisinin afisinin Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim e gönderilmesi  etkinlikleri yapıldı.

Kas

Milli Eğitim Bakanlığımızın düzenlediği "100. Yılında Cumhuriyet" temalı şiir yarışmasında öğrencimiz Ayşenur ÖZMEN İl birincisi olmuştur.

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Cihan ERDEM derece alan öğrencileri makamında kabul etmiş ve hediyelerini vermiştir.

Ekm

Mevlid-i nebi haftası münasebetiyle düzenlenen yarışmalarda derece alan öğrencilerimiz ile "100. Yılında Cumhuriyet" konulu şiir yarışmasında ilçe birincisi olan öğrencimize hediyeleri verildi

Mrt

Bu ayki değerler eğitimi kapsamındaki faaliyetimizi

"HAYIRDA YARIŞANLAR" başlığıyla depremde zarar gören vatandaşlarımıza yardım için belirledik. Velilerimize ulaştırılmak üzere yardım zarflarımızı hazırladık ve dağıtımını yaptık.

Şbt

Okul koridorlarımız öğrenci ve öğretmenlerimizin yaptığı çalışmalarla geleneksel sanatlara ait eserler ayet ve hadis panoları ile süslendi.

Şbt

Bilişim teknolojileri öğretmenimiz Ersin Baykut tarafından öğretmenlerimize Güvenli İnternet Kullanımı Ve Kişisel Verilerin Korunması konulu seminer düzenlendi.